Starostwo Powiatowe w Lesku
bip.gov.pl

wyszukiwarka zaawansowana
Jesteś tutaj:
Ochrona danych osobowych - KLAUZULA INFORMACYJNA

Klauzula informacyjna
dotycząca przetwarzania danych osobowych w Starostwie Powiatowym
w Lesku

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
 
1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Starostwo Powiatowe w Lesku,
ul. Rynek 1, 38-600 Lesko. Mogą się Państwo z nami kontaktować w następujący sposób:
listownie na adres siedziby administratora: ul. Rynek 1, 38-600 Lesko
e-mailem: poczta@powiat-leski.pl
telefonicznie : 13 469 71 24
 
2) W sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych przez Starostwo Powiatowe
w Lesku, w tym realizacji Państwa praw mogą się Państwo kontaktować z wyznaczonym przez nas inspektorem ochrony danych (IOD) w następujący sposób:
listownie na adres siedziby administratora: ul. Rynek 1, 38-600 Lesko
e-mailem: iod@powiat-leski.pl,
 
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji obowiązków wynikających
z przepisów prawa na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a,  c -  ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie Art. 9 ust.1 lit. g ogólnego rozporządzenia
o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r  w związku z  Ustawą z dnia 5 czerwca 1998 r. o samorządzie powiatowym (Dz. U. z 2017 r. poz. 1868 z póź. zm.)
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być: uprawnione organy publiczne, podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej w zakresie i celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa oraz inne podmioty, które na podstawie stosownych umów przetwarzają dane osobowe dla których Administratorem danych jest Starosta Leski.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów ustawy
o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz.U. 2018 r. poz. 217 ze zm.)
 
6) Przysługuje Pani/Panu prawo do:

  • dostępu do swoich danych oraz otrzymywania ich kopii;
  • do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
  • do ograniczenia przetwarzania danych, przy czym przepisy odrębne mogą wyłączyć możliwość skorzystania z tego prawa;
  • do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 
7) Pana/Pani dane osobowe nie będą poddawane profilowaniu. Państwa dane osobowe nie będą również wykorzystywane do automatycznego podejmowania decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.
8) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkowe, w sytuacji gdy przesłanką do przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa luba zawarta między stronami umowa. W sytuacji gdy podanie danych jest obowiązkowe do załatwienia określonej kategorii spraw konsekwencją nie podania danych osobowych będzie brak możliwości podjęcia skutecznych działań. Natomiast w sytuacji, gdy przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zgody osoby której dane dotyczą, podanie przez Panią/Pana danych osobowych ma charakter dobrowolny.


SKAN KLAZULI RODO

powrot
Podmiot publikującyStarostwo Powiatowe w Lesku
WytworzyłWydział IT - Informatyk2018-12-21
Publikujący - 2019-03-29 14:58
Modyfikacja Admin Administrator - Admin 2019-11-11 23:26
Ostatnio dodane
Uchwały/Zarządzenia
data dodania: 2019-11-25
data dodania: 2019-11-22
data dodania: 2019-11-22
data dodania: 2019-11-22
data dodania: 2019-11-12
data dodania: 2019-10-31
data dodania: 2019-10-28
data dodania: 2019-10-28
data dodania: 2019-10-28
data dodania: 2019-10-28
Przetargi
Treści
data dodania: 2019-12-11
data dodania: 2019-12-11
data dodania: 2019-11-26
data dodania: 2019-11-25
Newsletter
Starostwo Powiatowe w Leskuul. Rynek 1, 38-600 Lesko tel. (13) 469 71 24 email: poczta@powiat-leski.pl
Wygenerowano: 12 grudnia 2019r. 06:35:36
[ X ]
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.